Verkoopprocedure

Je hebt een woning in de Waterviolier (Nuenen-West) op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werking gaat.

1. Oriënteer je op de website

De woningen zijn nu in verkoop. Je vindt op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

 

2. Inschrijven

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoning(en). Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder!

 

3. Toewijzing door Heijmans

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen door Heijmans op 3 november. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum voor 2 november 2023 23:59. Let op: je meest recente inschrijving wordt meegenomen en er wordt maximaal één inschrijving per huishouden meegenomen.

 

4. Toewijzing

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt de commercieel manager/ makelaar contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan. Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.

 

5. Gesprek met de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de commercieel manager van Heijmans of de makelaar je uit voor een gesprek op maandag 6 of dinsdag 7 november a.s. Voorafgaand hieraan krijg je toegang tot de Mijndroomwoning-omgeving waarin relevante informatie van de woning staat. Tijdens dit gesprek ontvang je een toelichting op de aanvullende informatie over de woning en het project. De commercieel manager / makelaar neemt deze informatie en het bouwproces met je door en licht de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan wordt de woning voor je gereserveerd en krijg je een week de tijd om over de woning na te denken. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

6. Beslissen

Ben je eruit en wil je overgaan tot aankoop? Dan word je in de mijndroomwoning-omgeving uitgenodigd om jouw persoonlijke gegevens aan te vullen. Daarbij worden jouw NAW-gegevens en eventuele financieringsgegevens (hypotheek- en bijbehorend maandbedrag) gevraagd. Er wordt dan tevens een afspraak gepland met de commercieel manager/makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken waarna digitale ondertekening plaatsvindt.

Nog vragen? Stel deze dan aan de makelaar of commercieel manager van het project.

Heijmans Vastgoed
Commercieel manager: Iris Koster

Graafsebaan 65
5248 JT Rosmalen
[email protected]
073 – 543 5111

Van Santvoort Makelaars
Berg 2 – 4
5671 CC Nuenen
[email protected]
040 – 283 3708